diumenge, 29 de gener de 2012

Any nou xinès, fira i sopar, un dissabte distret i substanciós.


A la tarda hem anat a la fira xinesa del Moll de la Fusta, res de l’altre mon, però si hi era l’alcalde de Barcelona, alguna importància deu tenir, dic jo, alguns xiringuitos d’articles xinesos i forces de menjar, us poso la foto d’un drac fet amb pasta de fregir (arrebossar), hem vist el drac ballant i alguns espectacles més i xino-xano cap a casa a fer temps per anar a sopar.
El nostre restaurant xinès predilecte (em resisteixo a dir-ho, no sigui que me’l esgarrieu) és el Zhao Yang (Còrsega,391) un restaurant modest i sense la decoració de plàstic habitual, ¿que te d’especial? A part del molt bon tracte que ens dispensen (fa anys que hi anem), es un lloc on van a menjar els xinesos i això ho diu tot.  El sopar especial de cap d’any constava de 7 plats diferents, i que no trobareu a les cartes de plats habituals, molts dels quals eren peces rodones, símbol de monedes, de diner, de prosperitat pel nou any (del drac d’aigua), i les postres tradicionals: les pastes dolces fregides, una d’elles sempre m’ha semblat la versió xinesa de la cinta de Moebius. He arrodonit el sopar brindant pel nou any amb un aiguardent d’arròs, xinès, de 60º d’alcohol, una mena d’orujo realment bo.  Val adir que no ens hem acabat tot el menjar (el jovent no es el que era), però com és un lloc casolà, ens en envasat les restes per dur-les a casa, perfecte.