dimarts, 24 de gener de 2012

Dimarts, seguim la setmana i un sopar distret.



Sembla que el hivern dona una treva, avui tampoc hi ha hagut gebrada, això facilita l’arribar a treballar i dona un respir de bon dematí, permet començar el dia més relaxat i animat. Ja veieu els dies son certament d’una monotonia avorrida, però ¿que hi podem fer?, jo si més no, demà a la tarda, tinc primer fumada de concurs al Pipa Club i després, com tothom el Partit, no està mal....
Per sopar he preparat de primer una crema de col llombarda, amb patates, col xina (per suavitzar) i ceba grana, que vaig comprar dissabte a Piera.  He sofregit la ceba primer i després la resta d’ingredients, amb ajut d’una mica de vi blanc, en posar aigua i sal he afegit una cullerada de mostassa desfeta en brandi tipus francès. Poc més de mitja hora bullint i en passar-la pel pimer, un poc més de mostassa i una mica de crema de llet i (ja se que em criticareu per afrancesat, però quan s’enceta un pot de crema de llet cal gastar-la ràpid abans no es passi), a taula el rajolí decoratiu i una mica de pebre.   De segon he fregit, en oli del Bedorc, una llesca de pa de pagès (retallada rodona) i a continuació he fet un ou ferrat de la mateixa mida, en treure’l he posat a la paella dues culleradetes de salsa de calçots, que tenia a la nevera, dues voltes i per sobre l’ou, és realment un bon ou ferrat. He continuat amb el rosat d’ahir, que no s’hi desdeia pas. I a dormir, que ja farem el tronera demà.