Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu.
Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau.
No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dissabte, 21 de gener del 2012
Bedorc, comença la Festa Major (Gloriós Sant Sebastià!).
En plegar de treballar, directe cap al poble, per fí!, el Dani que havia pujat a migdia ja tenia la llar encesa i s’estava be a casa, cal dir que no ha estat un dia precisament fred.Per la tarda, en anar a Piera a comprar el sopar, la posta de sol ens ha copsat. Hem parat el cotxe per fer la foto, en un altre moment l’hagués maridat amb un vi negre intens i aromàtic, però no ho tenia a mà.Per sopar hem preparat una sopa de verdures, ceba, api, nap, xirivia, pastanaga, porro, col, tot ben trinxat, aigua i un raig d’oli del Berdorc, en fer una estoneta que bullia he posat una pilota: carn picada de vedella, sal, pebre, canyella, nou moscada, all trinxat, un raig de vi ranci, ou batut i pa ratllat.Enfarinada i modelada cap a l’olla, ho hem deixat bullir força estona, fins que no hem tornat del Cafè on hem anat a fer el tomb i la cervesa.
La sopa ha anat a taula acompanyada de pa i formatge ratllat i després cap a la sala del poble, Bingo (mai tenim sort), però gresca i amics tant com vulgueu, en plegar les taules i ja només els irreductibles, musica i ball a tot drap, fins que n’he tingut prou i he decidit posar el blog, encara que fos tard.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada