dissabte, 21 de gener de 2012

Bedorc, comença la Festa Major (Gloriós Sant Sebastià!).


En plegar de treballar, directe cap al poble, per fí!, el Dani que havia pujat a migdia ja tenia la llar encesa i s’estava be a casa, cal dir que no ha estat un dia precisament fred.  Per la tarda, en anar a Piera a comprar el sopar, la posta de sol ens ha copsat. Hem parat el cotxe per fer la foto, en un altre moment l’hagués maridat amb un vi negre intens i aromàtic, però no ho tenia a mà.  Per sopar hem preparat una sopa de verdures, ceba, api, nap, xirivia, pastanaga, porro, col, tot ben trinxat, aigua i un raig d’oli del Berdorc, en fer una estoneta que bullia he posat una pilota: carn picada de vedella, sal, pebre, canyella, nou moscada, all trinxat, un raig de vi ranci, ou batut i pa ratllat.  Enfarinada i modelada cap a l’olla, ho hem deixat bullir força estona, fins que no hem tornat del Cafè on hem anat a fer el tomb i la cervesa.
La sopa ha anat a taula acompanyada de pa i formatge ratllat i després cap a la sala del poble, Bingo (mai tenim sort), però gresca i amics tant com vulgueu, en plegar les taules i ja només els irreductibles, musica i ball a tot drap, fins que n’he tingut prou i he decidit posar el blog, encara que fos tard.