diumenge, 1 de gener de 2012

Dissabte, fi d’any, un bon sopar i tot això.

Després d’un dia mig atrafegat a la cuina, va arribar l’hora del darrer sopar de l’any, a part d’en Dani i l’Ana, varen venir en Joan, la Laura i en Isidre, amb la Tere i jo érem 7, o sia que força tranquil·litat i bons aliments: uns canapès de foie i salmó amb un cocktail de cava per obrir la gana, després venia un consomé de peix i gambes, continuava amb una quiche de cols de Brussel·les força curiosa i que va encantar (les cols bullides i passades per la paella amb un sofregit de porros i pernil ibèric, pasta brisa al motllo i un cop ben ple de les cols, els ous batuts amb crema de llet i formatge emmental, 30 minuts de forn i llestos). 



Després d’un “trou normand” (xupito de calvados begut d’un glop) per ajudar a la digestió, vam atacar les carns: fiambre de llengua de vedella, fred amb maionesa d’alfàbrega i una terrina de llom fumat amb gelatina, amanit amb maionesa de mostassa, per beure entretant cava i un Ull de llebre del Penedès.  Per postres una deliciosa mousse de xocolata que havia portat la Laura i que l’hi surt increïblement bona, acompanyada d’un moscatell de Setúbal.
Varem prendre el cafè i licors mentre esperàvem les campanades i varem saludar l’any nou amb els raïms i xampany habituals.  Després encara vam estar una bona estona xerrant i bevent i finalment ens arribarem, amb en Joan, a fer les últimes copes al Antiquari de la plaça del Rei, que era força animat, es clar vaig anar a dormir força tard.