El dissabte ha estat més interessant, hem anat a comprar quatre coses de menjar i he preparat un plat de pasta, amb una recepta Siciliana, que feia temps que volia provar, ha quedat impressionant . Per una banda es bull bròquil, al dente, amb aigua i sal, tallat a brots petits. En una cassola amb oli es fregeix all trinxat i s’afegeix el bròquil donant uns tombs, es posa pebre negre i un bon got de vi negre i es deixa fer una estona. Paral·lelament en una paella també amb oli es posen unes anxoves trinxades es donen unes voltes i s’afegeix concentrat de tomàquet uns toms i s’afegeix una mica de farina i unes olives negres, poc després s’afegeix aigua de cocció del bròquil i es deixa coure uns minuts abans d’abocar-ho a la cassola del bròquil. La pasta bullida a part amb aigua i sal al punt, es barreja amb el preparat i es serveix, amb parmesà (o similar) ratllat, de fet la recepta, que és plat casolà allà a la zona de Caltanissetta a Sicília segurament empra formatges de l’illa. Cal emprar una pasta curta, per tal d’homogeneïtzar be el plat.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dissabte, 28 de gener del 2012
Ja ha començat el cap de setmana i promet.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada