Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu.
Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau.
No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dijous, 26 de gener del 2012
Dos dies més passats i demà divendres.
Agraeixo el comentari de Cuina 5, de l’altre dia i ànim endavant amb el teu blog, que un cop comences no és tan difícil, ja avisaràs.Ahir ens van fer patir, encara que si mirem el final resulta que un Barça a mig gas va poder amb el rival, que no va estalviar provocar lesions i jugar a rugby.He tornat a mirar-me l’Amades, feia temps que no ho feia i casualment avui és Santa Paula, que entre altres patronatges ostenta el de les mocaderes, les dones, especialistes, que en la matança del porc s’ocupaven de dirigir tota la fabricació d’embotits i salats.
Per sopar volia alguna cosa diferent i he preparat un arrosset de carxofes.He preparat, en oli del Bedorc, un sofregit amb all, ceba tendre, porro i un poc de pebrot vermell, tot trinxat ben fi, un cop ben fet he afegit els fons de les carxofes, nets i polits, fets a bocins no massa grans i els he deixat una estoneta abans de posar aigua suficient i un pols de cúrcuma per donar color.En bullir l’arròs necessari i unes mandonguilles fetes ràpid amb carn picada de vedella simplement amanida amb sal, pebre negre, nou moscada i un pols de farina.En tenir l’arròs cuit al punt l’he acabat en la manera que feien a casa l’arròs a la milanesa, posant, amb el foc apagat, mantega de vaca i formatge emmental ratllat i remenant be el conjunt. M’he obert una ampolla de Rioja del 2008, que he trobat al boteller, la devia portar algun convidat, que jo no acostumo a comprar-ne.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada