No m’he llevat pas massa d’hora i la resta del matí me’l he passat a la cuina, fent el dinar; aperitiu amb croquetes i guacamole, una sopa de peix, força gustosa i un rostit de vedella amb xampinyons saltejats, de postres: formatges, macedònia i el tortell que han portat els avis, en fi un dinar de diumenge com cal, hem begut el vi del Pays d’Oc, que acostumo a comprar i hem tastat un Jumilla negre de fa 27 anys (1985), que vaig obrir per cuinar convençut de que estaria massa evolucionat i malgrat tenir ja uns tons un xic oxidats, era perfectament bevible.
La tarda ha passat entre llegir i “meditar” (fer la becaina) i per sopar poca feina, amb un tassó de la sopa de peix com entrant (era tipus caldereta, amb picada per espessir i la resta l’he allargat amb el brou de peix sobrant) i una torrada amb una truita de formatge ja he fet. la truita l’he fet pel procediment de coure la truita (ben rodona) per una sola banda, afegir el formatge emmental ratllat al damunt i encara un poc sucosa doblegar-la simplement pel mig, aquesta cremositat interna que fan l’ou i el formatge fos -es una delícia, amb la resta de vi del migdia ja soc a punt per anar adormir, relativament aviat i encarar el dilluns amb bona cara.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada