He preparat una escudella que feia la meva avia (i també la meva mare), està recollida en el Cuina Catalana de Veritat, si be hi ha altres receptes d’escudelles de congre sec, més elaborades, la que feien a casa era absolutament senzilla i jugava amb la qualitat del producte (i segurament també amb l’amor amb que es cuinava). He posat el congre i les mongetes (ja remullats) a bullir, en una olla amb aigua freda, un parell d’alls i una fulla de llorer, en ser cuites les mongetes he afegit un sofregit de ceba fet amb oli abundant i vi blanc i també arròs i fideus en quantitat suficient, he salat el conjunt i ho he deixat bullir fins al punt de l’arròs i els fideus (l’avia no posava el sofregit, sinó un bon raig d’oli i tant sols hi posava arròs, es veu que jo he sortit una mica trenca coses). L’escudella estava deliciosa, m’ha recordat temps antics, de quan tot era al seu lloc i al hivern les menges de cullera eren plat diari.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dimarts, 17 de gener del 2012
Tot segueix el seu curs i una escudella antiga.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada