dilluns, 16 de gener de 2012

De nou dilluns, tranquil•litat i un sopar ben casolà.


Recordeu que vaig comprar algunes verdures al súper xinès, avui tocava cuinar-les, he començat posant  oli d’oliva i de sèsam al wok, he sofregit a foc viu ceba tendra a tires i citronella trinxada finíssima, he posat un raig de sake i després he posat la col xinesa trinxada a tires i el nap xinès tallat a bastonets fins, he donat unes voltes mes abans de posar-hi una bona espolsada de tandori (una mena de curry vermell) al cap d’uns moments aigua amb miso dissolt i un raig de salsa de soja, he segut coent el conjunt una estona, sense deixar que s’estovés massa, que les verdures han de cruixir una mica. Les hem menjades sobre arròs bullit sec (fet amb la màquina coreana)
De segon he bullit amb aigua, sal i oli, en una cassola ceba tendre i unes branques de julivert, un cop fetes he posat els talls de bacallà fresc, que havia deixat escórrer amb sal i llimona, uns pocs minuts de cocció i llest. El sopar l’he completat amb uns bocins de formatges i un cabernet-syrah jove, del Pays d’Oc.