dimecres, 1 de febrer del 2012

Ple hivern i encara no hi és tot.

El dia no era tan fred de bon matí (ho devia fer per despistar) però ha estat un dia gris, plujós i amb boirines, un veritable dia d’hivern, com podeu veure a la foto de les vinyes ja podades i preparades pel fred, era un dia d’aquells que un es passaria a la vora de llar encesa amb un bon vi, un llibre tranquil i la pipa a la ma per escalfar l’ànima.  I demà ve la neu, o al menys això diuen.
Per sopar he optat per la via ràpida, una sopa de sèmola de verdura, he posat aigua al foc amb un raig d’oli i sal, en bullir una mica de tapioca, que fa gelatina, unes cullerades de sèmola i un poc de miso, amb 10 o 12 minuts d’ebullició ja està llesta la sopa i cap al plat ben calenteta.  De segon he repetit d’ou ferrat amb romesco, que em va agradar força, però he canviat el pa fregit per una torta feta amb patata ratllada ben fregida i enrossida (ja sabeu que cal posar-la a la paella i no remenar-la per tal que quedi d’una peça. He continuat amb el Rioja d’ahir i a descansar, que demà em tocarà veure-me-les amb la neu de bon matí. 


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Quina bona idea, patata ratllada a la paella i sense moure perque quedi cruixent i un ou a sobre.

Gràcies per fer que ens millorem dia a dia a la nostre cuina.

Mar.

Anònim ha dit...

Celebro que t’agradi, au a provar-ho que és qüestió de practica trobar-hi el punt, la paella millor si es antiadherent i l’oli, el millor, el del Bedorc. Un cop tret i fet l’ou, sempre pots aprofitar la resta d’oli per saltejar ràpid un all tendre trinxat i posar-lo al damunt. Bon profit
Pere Sans