dissabte, 26 de març del 2011

Dia de compra i cuina, un bon sopar.


M’he passat tot el sant dia comprant i cuinant, al matí al mercat de la Boqueria, a veure en Petràs, que havia de comprar foie i bolets.  Un cop a casa cap a la cuina, a fer els macarrons amb fungi per dinar, posar a bullir l’olla de brou de pernil per la setmana i deixar el foie en adob.  Gairebé amb el cafè a la boca, a acabar les compres i de nou cap a la cuina, a preparar les terrines de foie que necessito per un katering, dintre d’uns dies. I es clar ja he empalmat amb fer el sopar, he preparat una panada de vieires, en una paella amb oli d’oliva he sofregit ceba i pebrot verd (demano perdó per emprar un producte que no es de temporada, i fins i tot  ja he fet la penitencia, doncs aquests productes solen ser de cultiu hidropònic en hivernacle i en el sabor es nota).  Ben ofegat el conjunt he afegit la carn i el coral de les vieires i una picada d’all i safrà dissolta amb un raig de conyac bo. Uns minuts a coure tot plegat i ja he tancat el foc.  He estirat amb, el corró de pastisser, la meitat de la massa i he posat el sofregit amb les vieires ben repartit, he cobert amb l’altre meitat de la massa també estirada ben fineta i he segellat les vores amb un bonic bordó i cap el forn que quedés ben daurada.  De primer m’he fet una sopa d’arròs i fideus amb el brou de pernil, força suculenta de postres un tast de la terrina de foie, amb reducció de vi de Maury, per beure un vi hongarès, que avia encetat al migdia i que es força interessant.  

1 comentari:

Massitet ha dit...

Benvolgut Pere:
Et deixo aquest missatge per fer-te saber que t’he inclòs un enllaç del teu bloc al nostre, Olleta de verdures. Resulta que tenim una secció on incloem tots els blocs de cuina en català que coneixem, i allà l’hem posat. Si no et fa gràcia constar-hi, si us plau feu-nos-ho saber, val? No volem posar-hi a ningú que no vulgui ser-hi!

Vaig a fer un cop d'ull pel bloc, que l'acabo de "descobrir"... Si és del mateix nivell que els teus llibres, ens ho passarem molt bé!

Salut!