Al matí, avui m’he llevat relativament d’hora, he anat a comprar la darrera herba aromàtica, recordo que us vaig prometre parlar-ne i ho faré ara. Aquest any he plantat, com sempre en torretes mitjanes: cebollí, menta, sajolida, sàlvia, orenga, farigola, farigola llimonera i també: camamilla, ruda i valeriana, faltava la reina, que per mi es l’aroma bàsic de l’estiu: l’alfàbrega, que es el que he anat a comprar avui, com totes compro planter en test petit i ho passo a testos mes grans, ben abonades, aguanten tota la temporada i l’any que ve ja hi tornarem, a cops algunes duren mes d’una temporada, altres cal replantar-les cada any. De mica en mica n’aprens, el julivert per exemple, costa força de fer-lo en torreta, aquest any però m’ha aguantat (tingueu pressent que aquí glaça al hivern), ah! i l’estragó i el celiandre no m’agraden, per si algú les trobava a faltar. I he volgut fer la prova de posar un parell de tomaqueres en un test de grans dimensions, a veure com funcionen.
Per sopar he preparat una crema de ceba, tot ofegant ceba abundant en una olla amb oli i un poc de conyac tipus francès, desprès he posat una mica de patata per espessir i una bona porció de julivert, aigua, sal i a bullir cosa de mitja hora. En passar-ho pel pimer, en calent, he afegit crema de llet i formatge emmental ratllat i cap a taula amb daus de pa fregit. De segon he fet dues truites (una mica grans, que érem 7 a sopar), una de patata i ceba i l’altre d’espàrrecs de marge, que aquest any se’n fan un tou. Carajillo al Cafè i darrera copa a casa amb la Rosa-Maria, en Joan, en Bernat, amb qui ja havíem fet la cervesa a la tarda i que com que viu a Banyoles es car de veure, fins i tot la Teresa s’hi ha apuntat, cosa poc habitual en ella.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada