dissabte, 2 d’abril de 2011

Esparrecs de marge, cocktail, vins, tot en un monestir.

He arribat a Poblet a primera hora de la tarda, això m’ha permès instal·lar-me sense presses a la meva cel·la, que aquesta hostatgeria es dins el recinte del monestir.  Es el primer cop que en una habitació d’hotel hi trobo dos exemplars de la bíblia.  He sortit a donar un tomb, res, mitja hora i ja duia un grapat d’espàrrecs a la mà.  He anat al Hostal Fonoll, el de tota la vida enfront el monestir i en Miquel, que es músic i cuiner savi, ha entès perfectament la jugada, en pocs minuts tenia el meu berenar en forma de truita d’espàrrecs, amb el seu punt just d’all i el seu pa amb tomàquet, simplement gloriós el berenar a la terrassa.  
 Bé, tenia que preparar el cocktail de benvinguda, per la Nit de l’Enologia i això he fet, la base era una barreja a parts iguals de Tarragona Vell i Vermut Negre, amb una mica de melmelada de gingebre, a la copa, tipus flauta, calia posar dos dits de la barreja amb una rodanxa de gingebre i un bocí de pell de taronja.  Al moment de servir s’acabava d’omplir la copa amb escumós rosat de Sumoi: es el “Sumoi Cup”.  Ha agradat força a tothom, fins i tot m’han dedicat una forta ovació.  
El sopar, allargat, ha estat més aviat un exercici de tast de vins, de tots els guardonats i alguns altres, mes de deu vins diferents, que han acompanyat un pica-pica, seguit d’un bacalla amb allioli de codony i potser el mes destacable, les postres, una mousse de farigola amb coulis de xocolata, francament deliciosa. I a dormir, ja força tard, que demà la festa continua.