Avui sant Amat, pagès de Tortosa, pel que sembla per tal que es pogués dedicar a la seva devoció les feines del camp se l’hi feien soles, diu l’Amades que fins i tot: “els raïms i les olives se n’anaven sols a les premses i als trulls, i el vi i l’oli es feien tots sols”. Els pagesos de la zona el tenien per advocat, però van acabar perdent la devoció (suposo que perquè com és evident, el miracle no s’encomanava als fidels). Com que el flemó, encara que molt minvat ja, encara dona guerra, no he tingut més remei que fer sopar especial.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dimarts, 13 de setembre del 2011
De nou al poble, sopar encara de malalt, però cuidat.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada