dilluns, 19 de setembre de 2011

Diumenge tranquil, fred per fi i una bona escudella.


Matí relaxat, dinar d’aperitiu selecte (salmó fumat, croquetes de ceps, patés de cranc i escorpora, etc.) i arròs a la milanesa, que agrada a tots.  La tarda l’he passat llegint, la família ha marxat a Barcelona i també se’n ha anat el Milenium, el meu gat, (be se l’en endut és clar), m’havia acompanyat aquests últims temps i ja ha acabat les vacances, el trobaré a faltar, si més no a partir d’ara, parlaré sol en lloc de parlar amb ell.
Encara que la pluja ha estat testimonial aquí al poble,les temperatures han baixat força (ara mateix 17ºC) i calia fer una cosa calenta per sopar, una escudella barrejada era lo més adequat i el cos me la demanava.  En l’olla he posat aigua, un bon raig d’oli del Bedorc, botifarres, blanca i negre, fetes a daus, ceba i api trinxats fins, miso i un poc de sal, un cop bullit una estona tot plegat l’arròs i els fideus de rigor i una patateta a daus petits.  A taula una bona empolsinada de formatge (parmesà), el vi negre del país i de postres, un parell de figues, que s’havien salvat de la  golafreria familiar.