Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu.
Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau.
No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
diumenge, 4 de setembre del 2011
Més tomàquets, tota una fira, sopar a casa.
Al matí he treballat, que cal estar al aguait amb la verema, per la tarda hem anat amb en Jordi, a la fira del tomàquet de Santa Eulalia de Ronçana, de que us parlava ahir, força animada, hem vist els horts i hem comprat tomàquets varis que podeu veure a la foto junt amb un pa artesanal de tomàquet sec, coses que pensem degustar demà per esmorzar.A la foto, a part del pa, que és al fons de la imatge, hi ha les varietats roseta, pebrot, pometa, ligúria i cor de bou (des de baix i en sentit contrari a les agulles del rellotge).Aquest pebrot, allargat i punxegut és el que varem parlar fa temps, que no sabíem com es deia, aquí al Bedorc, bé ara ja te nom i els que es veuen a la foto concretament procedeixen de l’Empordà, la qual cosa vol dir que la varietat està escampada.Em saludat en Pep i la Rosa Mª, que anaven força enfeinats amb la fira, i hem xerrat una estoneta amb en Jaume Arnella (un incondicional de la casa) i amb la Xus (tres quartos de lo mateix), tot intentant endevinar si serà cert lo de la festa de jubilació d’en Pep.
Per sopar, a casa, una sopa de peix, sofregit de ceba, all, tomàquet i sípia, un poc de Marie Brizard, afegir brou (d’una marca bona), i un grapat de marisc congelat (gambes, musclos, cloïsses, talls de peix).En bullir un bon grapat de fideus i just cuits, cap a taula.De segon un ou ferrat, el vi de costum i carajillo i xupito al Cafè.I poca gresca, que avui penso dormir una bona estona.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada