Avui he baixat a ciutat, ja som a l’època de nits càlides i amb aquesta humitat de Barcelona, un xic insuportables, que hi farem, tan sols és una nit. Repassant l’Amades, m’he adonat que el dia 17 se’m va passar per alt un sant dels rarets, però com que te a veure amb la teca el comento ara: sant Avi, que segons diuen era rei i cercant el benestar i la riquesa del seu poble els va ensenyar a conrear la terra i va ser qui va descobrir l’arada, que ell personalment feia servir. El veneraven doncs els pagesos. Sembla ser que llaurar era la única feina coneguda relacionada amb la reialesa i que el famós rei Wamba, dels visigots, va ser escollit rei perquè, complint els designis d’un oracle, van escollir el primer que van trobar llaurant amb una parella de bous.
Per sopar, la Teresa havia preparat patata i coliflor bullides, i jo he fet una salseta per amanir-la, tot fregint all trinxat en oli i just enrossit he posat pebre vermell, un raig de vinagre i un brot d’orenga, he fet bullir ràpid, just per evaporar un xic el vinagre i cap a taula. De segon, si avui es dilluns, es diu hamburguesa, avui l’he desfigurat a consciencia, convertint-la en una mena de botifarra, que he arrebossat amb farina i Curry, ben daurada a la paella amb oli, he afegit la resta de farina, un bon raig de oloroso i aigua. He deixat fer xup-xup una estona fins que ha estat cuita i la salsa reduïda. Curiosament mentre sopava he agafat el llibre d’en Nèstor Luján, (Las Recetas de Pickwick), que sempre tinc a mà i s’ha obert per la recepta de pollastre al Curry, que he llegit devotament.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada