Aquest matí hem anat, amb l’Angel, a veure en Pep Salsetes a la seva masia del Serrat de l’Ocata, un magnífic mirador sobre el Vallès. Teníem diversos temes que tractar (tots relacionats amb la cuina com podeu suposar) i el més immediat la Tastúlia del dia 27 de juny, en que farem un modest homenatge a Josep Mercader i en Pep ens cuinarà alguns dels seus plats emblemàtics. Com feia temps que no ens veiem i tots som molt xerraires, ens hem vist tots entorn la taula tastant una varietat d’enciam, que en Pep ha recuperat, procedent de Torroja de Segarra, realment saborós i gairebé dolç, tot seguit ha vingut un arròs mar i muntanya que hi cantaven els àngels, hi havia després, per qui en volia, conill, uns formatges del Montseny, excel·lents , cireres i braç de gitano, un veritable festí, que em culminat amb cafè i el aiguardent envellit en roure del celler d’en Pep. Sobretaula llarga i he marxat amb un planter de tomàquet de cor de bou, recuperació també, i que penso posar al pati a fer companyia a les altres tomaqueres, a veure si funciona.
Per sopar, de nou al poble, m’he preparat una crema de patata a la farigola, tot ofegant ceba en l’olla, amb oli i un cop tova he posat aigua, patates trossejades, miso i un bon ram de farigola, que un cop cuites les patates he retirat, passant la resta pel pimer, l’he menjada amb pa fregit, un raig d'oli i amb una mica de formatge ratllat. De segon m’he fregit un parell de panadons de tonyina, que ja us vaig explicar com els feia, vi de Costers del Segre i cap al Cafè, que es dissabte i demà no cal matinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada