He dedicat la darrera part de la tarda a preparar coses pel sopar de demà, la revetlla, he fet una terrina de tonyina, un cap de vedella en “salpicon”, un formatge a les fines herbes, una botifarra saltejada amb bolets, ous durs. Feina dura, sobretot amb la calor quer feia (31º marcava el termòmetre del pati ales 7 de la tarda), per fer la terrina , la “mousse” si voleu, cal passar pel pimer tonyina de llauna amb una part del seu oli, ous crus, sal, pebre, nou moscada, Marie Brizard, concentrat de tomàquet, pa ratllat i després afegir cebollí trinxat ben remenat amb la massa, que cal posar en un motlle allargat (terrina) i coure al forn, al bany maria. En treure’l cal premsar amb algun pes mentre es refreda.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dimecres, 22 de juny del 2011
Treballs de cuina i un mos al Cafè, avui en companyia.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada