dimecres, 22 de juny de 2011

Treballs de cuina i un mos al Cafè, avui en companyia.

He dedicat la darrera part de la tarda a preparar coses pel sopar de demà, la revetlla, he fet una terrina de tonyina, un cap de vedella en “salpicon”,  un formatge a les fines herbes, una botifarra saltejada amb bolets, ous durs.  Feina dura, sobretot amb la calor quer feia (31º marcava el termòmetre del pati ales 7 de la tarda), per fer la terrina , la “mousse” si voleu, cal passar pel pimer tonyina de llauna amb una part del seu oli, ous crus, sal, pebre, nou moscada, Marie Brizard, concentrat de tomàquet, pa ratllat i després afegir cebollí trinxat ben remenat amb la massa, que cal posar en un motlle allargat (terrina) i coure al forn, al bany maria. En treure’l cal premsar amb algun pes mentre es refreda.
Amb la calor que he passat i tanta cuina he estat incapaç de fer-me res per sopar i he anat al Cafè, com toca els dimecres amb la Silvia i en Jordi, he demanat un parell d’ous ferrats amb un tomàquet obert i passat per la planxa, amb això i el pa corresponent, amb el vi de la casa..., ja ha esta la cosa adobada i veig que avui hi ha força gent a la terrassa, amb la calor que ha fet es d’agrair aquesta fresqueta que passa ara.  I poca cosa més que demà és una nit important, una de les nits importants del any.