divendres, 10 de juny de 2011

Molta més pluja, que hi farem, sopar al poble.


Per si no havia plogut prou, faltava la tempesta d’aquesta tarda, que m’ha enganxat a la carretera, no veia res i els llampecs queien allà al costat mateix, en fi, provaré de no parlar del temps uns quants dies, a veure si es calma.  Cap de setmana llarg, han pujat la Teresa i la nena, la Gemma, un avançament de la resta que pugen demà.  La Tere ha sopat el seu règim (crema de cogombre i peix a la planxa) per la Gemma i jo he fet un plat combinat.
He bullit, per separat patates i pèsols, en tancar el foc dels pèsols hi he posat una fulla de menta fresca, que infusionés.  Els pèsols els he passat pel pimer, les patates les he xafat amb cullera, he barrejat els purés, oli, mantega, un poc de llet, rectificar de sal i a punt. Després he posat a fregir lleugerament unes salsitxes, just enrossides ceba abundant tallada a tires, que s’ofegués una estona, afegint més tard vi blanc, brandi, alfàbrega i cebollí trinxats, i un pols de sucre per matar l’acidesa del vi, ha fet xup-xup uns 15 minuts i ja ha estat a punt.  I cap al Cafè, que en ser divendres espero que estigui animat (vana esperança, afegeixo ara que hi soc).