Al matí preparacions varies de cuina, ja que teníem festa de família, celebràvem el sant Pere (el meu pare i jo) una mica en avançada. Faig un repàs ràpid del que hem menjat: d’entrant gaspatxo, que la calor es forta i cal posar l’estomac a punt amb una cosa fresca, desprès pica-pica de tacos de meló amb pernil, tonyina amb piquillos, seitons, sardinetes en oli, salmó fumat, guacamole, formatge Brie, embotits. El plat de cos: vedella rostida freda, amb el seu suc calent o l’opció italiana del “vitello tonnatto”, acompanyat d’amanida. Síndria i coca de llardons, vins i cava per al brindis. No ha estat mal, el cafè i gairebé fer maletes per baixar a ciutat, on el xoc calòric ha estat impressionant, poc m’hi veuran si no és per coses importants. I la que portat avui a ser-hi era ultimar preparatius per la Tastúlia de demà dilluns (a les 19.30 a la sala Pompeu Fabra del Ateneu Barcelonès) que versarà sobre en Josep Mercader, fundador del Hotel Empordà de Figueres i veritable pare de la nova cuina catalana, m’alegra’t saber que comptarem amb la assistència d’en Jaume Subirós, gendre i continuador d’en Mercader, per suposat hi esteu convidats.
Per sopar calia alguna cosa lleugera i he picat una mica d’amanida i de cap de vedella en salpicon (ja sabeu que el faig posant el cap a daus amb ceba, pebrot, olives, trinxats fins i amanit amb herbes fresques, tàperes, oli, sal i pebre negre), per beure, amb aquesta calor he tirat de cervesa, que permet fer tragos llargs i refrescants.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada