dissabte, 13 d’agost de 2011

Dia tranquil, dinar de malalt, sopar a casa.


La Teresa no estava fina d’estomac avui i per dinar he preparat l’arròs bullit amb farigola i all, , l’arròs a la Badorquina tradicional que en diem, ja que era el plat que podies preparar com últim recurs a qualsevol casa del Bedorc, si anaves tard i les botigues eren tancades.  Aigua, farigola, alls, oli, sal, en arrencar el bull , l’arròs i si no és per medecina que el prens hi pots posar formatge ratllat i és una exquisidesa.  He mirat les fotos del dimecres i m’he enamorat de la del far de la punta del Fangar, us la poso. 
Per sopar he preparat una crema, una més, he sofregit ceba, tomàquet i api, un cop fet el sofregit he posat la patata habitual, el raig de vi ranci i l’aigua corresponent, en passar-ho pel pimer he afegit all cru i alfàbrega fresca, trinxats.  De segon he pres un pa amb tomàquet amb ganyims, que en diuen a Falset (a la resta del territori el que us venen amb aquest nom és la sorra, ventresca de tonyina salada, semblant al bacallà, demà us explicaré una mica més aquest tema), Garnatxa per beure, que la sal de peix fosc crida vi negre, un xic de formatge i cap al Cafè.  Avui s’han començat a notar els preparatius de la competició de truc, el joc estrella del poble, cara al concurs de la Festa Major, us poso les fotos, no sia que us ho perdeu


1 comentari:

Anònim ha dit...

Pereeeee!! Holaaaa!!
He aconseguit accedir al blog!! feia molt que no podia entrar.. com anyoro el menjar de casa!! el far és preciòs!
unaaa abraçadaaaaaa!!!!