dimecres, 17 d’agost de 2011

Primer dia de feina, la verema tot just apunta, sopar com cal.

Si be s’estan collint alguns raïms puntuals, en especial de nit, el tret de sortida de la verema   encara no ha sonat.  El dia ha estat enfeinat però no estressant, es d’agrair.  Ja a casa una mica de relaxament llegint sobre el sant del dia : sant Roc, també antuvi força celebrat al país, no mes cal recordar les festes de la Plaça Nova, festa de barri que jo recordo de ben petit.
Teníem sopar a la barbacoa d’en Jordi, en Paco cuinava i repetia d’arròs amb llamàntol, cosa que ningú ha criticat, ben al contrari, l’èxit ha estar total i absolut, ha quedat un arròs magnífic, que hem acompanyat amb Albarinyo i Cava, amanida, meló, galetes varies i un deliciós te a la menta que ha preparat en Jordi i que ha tingut l’amabilitat d’explicar la recepta pels seguidors del blog.  En una tetera marroquí d’un litre de capacitat , es posa a bullir aigua mineral.  En arrencar el bull es tanca el foc i s’hi posa cullerada i mitja de te verd (xinès, paradoxalment), sis cullerades de sucre i un important ram de menta (8 o 10 brots grans, que quedin ben coberts pel líquid).  Llavors es torna a posar la tetera al foc suau, fins que fa bromera a la superfície (no ha de bullir), es tanca novament el foc i es deixa reposar cinc minuts (o més) i es serveix deixant-lo caure d’una certa alçada, perquè s’airegi i refredi.  El d’avui hem estat tots d’acord que l’hi ha quedat perfecte. I a dormir que ja toca.