Hem sortit a mig matí cap a Vallbona de les Monjes, hi hem arribat creuant la Conca de Barberà, que sempre és un lloc agradable de contemplar, el tinc per un dels paisatges més ordenats de Catalunya, la distribució dels diferents conreus semblen un jardí. Hem fet visita al monestir i he comprat la gerra de vi de la ceràmica local, amb motius blaus, per a la meva col·lecció de gerres víniques. Hem dinat, ja de tornada a Pira, al cafè del poble, un senzill menú de gaspatxo i mandonguilles, tot força casolà. No us vaig comentar que ahir m’havien passat uns tomàquets, força macos, aprofito per il·lustrar-vos, si mireu la foto el de l’esquerra es un Montserrat, el de la dreta un Sant Joan, pareu atenció a la diferencia de tonalitat (exagerada pel flaix), que és el que els distingeix, el de sota és aquella varietat que us deia l’altre dia, que encara no te nom. De tota manera demà tenim trobada a casa amb en Pep Salseta i altres experts i ja us en faré cinc cèntims.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dimarts, 9 d’agost del 2011
Excursió a Vallbona (de les Monjes), sopar de restes a casa.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada