diumenge, 21 d’agost de 2011

Excursió a la Garrotxa, un bon dinar i sopar lleuger.



De bon matí hem anat cap a la Garrotxa, que na Rosa Maria i en Joan ens havien convidat a dinar, al apartament rural on estan de vacances, molt a prop de Santa Pau, al peu de la Serra de Finestres, voltats d’algun prat, forces vaques i molt bosc, el meravellós bosc de fulla caduca de la zona, roures, faig, algunes alzines, en fi un lloc encantador.  Desprès d’una bona remullada a la piscina, que venia de gloria amb la calor del dia, una cervesa d’aperitiu, amb fuet, patates, olives.  I el dinar, entrant d’amanida de tomàquet i ceba (tomàquet de cor de bou, pare benet i una varietat que no conec, com un pare benet allargat i prim, força agradable), acompanyat amb bull del poble i un paté d’ànec al Sauternes, amb un blanc d’un petit celler del Empordà, fresc i aromàtic.  Després el plat estrella, que hem preparat al moment: els fesolets de la Santa Pau (garantida l’autenticitat) saltejats amb botifarra de perol, amb un negre empordanès, garnatxa i merlot, d’un altre celler petit, que també conec.  De tant bons que estaven els fesols, fins i tot se’m ha passat per alt fer la foto, us poso unes quantes que hem fet després d’una mica de repòs al jardí i la visita, que era obligada al poble de Santa Pau.  En marxar a les 7 de la tarda el termòmetre de la farmàcia marcava els 35,5ºC.
Per sopar, després de la calorada de tornada i amb més set que gana, mentre la família gaudia de les llenties de l’altre dia, jo he picat una mica d’amanida i m’he fet un pa amb tomàquet, amb un pa curiós que hem comprat a Banyoles i me’l he menjat amb embotit de cap de porc que vaig comprar ahir a Cal Miqueló, una mica de meló (chanteloup) i ull de llebre del país. I cap al Cafè, a gaudir de la fresqueta de la nit i la conversa.