dimarts, 12 d’octubre de 2010

La pluja se’n va i al tard refresca.


El dinar encara a BCN. Ens hem enredat a fer platets orientals, per variar (tofu en salsa d’ostres, albergínia amb carn al Tandori, etc).  A mig dematí ha parat de ploure i ho he agraït, ja ha caigut aigua suficient per arrodonir la temporada de bolets.  A la tarda de nou cap al poble, relaxat i veien encara els darrers núvols per arreu i com han dit els meteoròlegs l’aire era mes fred i així sembla que seguirà els propers dies.  He estat llegint una estona mentre hem prenia la copa de vi habitual.  No he pogut evitar de fullejar un moment el llibret sicilià i ¿a que ho endevineu? , doncs si avui he trobat referència d’un pastís amb ous durs sencers al damunt, fins i tot la Mona de Pasqua hi te que sortir!
El menjar oriental sols atipar d’entrada, però a les poques hores tornes a sentir gana, he sopat d’hora, a la europea i he pres un bol d’escudella de col de l’altre dia (que havia congelat) i per arrodonir m’he fregit un parell de talls de llom ibèric en oli, un cop cuit i posat al plat he tirat a la paella un bon raig de vi ranci i l’he reduït a foc molt viu, tirant-lo per damunt dels talls.  Un bocí de formatge com excusa per acabar-me el vi negre i cap al cafè a xerrar una estona, no gaire, que demà cal matinar per anar a la feina.