He estat pensant en aquests vins de pagès que mencionava ahir, majoritàriament blancs, i en lo diferents que eren, vins sovint fermentats amb la brisa (la pell i sovint també la raspa), que els donava una aspror característica, i un cos ampli, a mes amb un bon grau, possiblement els rebutjaríem ara acostumats com estem a vins mes suaus i delicats, però penseu que molta gent durant molt temps va consumir aquests vins i segurament els trobaven bons. Tal com diuen dels vins de la Roma antiga, que de bon segur ara serien rebutjats per tothom.
Avui, cap al tard, de nou a casa el Salvador, amb en Cisco i la Tere, que avui es al poble per que demà marxem de cap de setmana a les Terres del Ebre. Cervesa i pica-pica i com sempre una bona xerrada. Desprès a casa el sopar senzill, una tassa del brou de l’altre dia i la resta de la col la patata i els cigrons, que he trinxat be i he posat en una paella, on ja havia enrossit lleugerament uns alls, trinxats finets, en oli d’oliva, ben remenat de primer i després sense moure per que s’anés torrant, girat en un plat i cap a taula. Com que ja havíem menjat embotit abundant amb les cerveses hem acompanyat les verdures amb una mica de pernil dolç i pa amb tomàquet. Una resta de vi blanc que he trobat a la nevera ha acompanyat força be l’àpat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada