diumenge, 3 d’octubre de 2010

Tornada a casa


De bon matí, esmorzar de bufet lliure al Parador, això vol dir esmorzar abundant.  Desprès una volta per veure el castell de la Suda, on hem dormit, i de nou al cotxe per veure la part nord del delta, fins a les platges del Fangar, seguien les grans màquines collint l’arròs i els tractors amb remolcs enormes portant-lo a les sitges, al igual que passa amb el raïm la collita no te dies de festa.  Ja tornant cap a casa hem parat a dinar a Altafulla, per invitació de la Iolanda i en Marc, que eren allà passant el cap de setmana, ha estat un bon dinar i una agradable estona a la vora del mar.
Aquest vespre a BCN, amb tot el que havia menjat aquests dies volia sopar quelcom lleuger.  He preparat un arròs caldos (es veu que m’havien quedat ganes de menjar arròs, de tant veure’n aquests dies). En la cassola de suquet, he posat, en oli ben calent, calamars tallat a bocins petits i l’he deixat fins que ha reduït gairebé tot el suc, afegint llavors ceba, tomàquet, all i julivert, tot ben trinxat i he deixat fer el sofregit a foc lent.  Quan era ben caramel·litzat he posat aigua i i el suc d’obrir unes cloïsses,  en bullir he tirat l’arròs en no massa quantitat per que quedés caldós, en acabar he posat pel damunt les cloïsses obertes.  Amb un bon plat i un pastisset de Tortosa, ja he quedat tip, per beure m’he trobat una ampolla de cava oblidada a la nevera i que estava demanant que algú se la begués.