dissabte, 9 d’octubre de 2010

Tarda tranquil•la i coca de recapte.


El desig de sortir a cercar bolets havent dinat (al matí he treballat, santa verema)ha quedat en orris per l’amenaça de la llevantada, diuen que ha de ploure molt avui o demà, com sempre.   No ha estat malament, dinar lleuger i una bona migdiada.  Cap al tard la cervesseta al cafè, i una bona conversa amb en Salva, i ràpidament a casa a preparar el sopar, que avui hi ha família, i toca coca de recapte i sipions saltejats.
A la tarda ja havia preparat la massa de pa, no us explico com, per que el que us recomano es encarregar-la al forner, que la fa mes bona que nosaltres.  Amb la massa estesa damunt la safata de forn he posat un bon grapat de verdures:  albergínia, pebrot, espàrrecs verds, xampinyons, pinetells (bolet de la família dels ceps, que s’acostuma a collir per aquí i que vaig collir personalment ahir, Ei! els primers de la temporada), tot ben espolsat amb sal, herbes de Provença  i un poc de formatge mozzarella, (avís: no va per Sicília, es que al jovent de la família els hi agraden les pizzas i un servidor es condescendent), finalment la ceba tallada a tires per damunt i un bon raig d’oli i cap al forn.  El segon ha estat ràpid, en el wook amb un bon raig d’oli els sipions i dues o tres voltes, afegir l’all i julivert trinxat i unes voltes mes, en treure-ho del foc un poc de sal i cap a taula.  He preferit beure vi blanc del país, sense pretensions, per no distreure lo bona que estava la coca.