dilluns, 6 de desembre de 2010

Avui bona temperatura i sopar sense complicacions.


L’augment de temperatures anunciat pels meteoròlegs ha estat cert, si ahir el fred a Vic era notable, avui a Barcelona feia gairebé calor.  Després d’un dinar familiar dels habituals: aperitiu amb les pastes salades d'abans  d’ahir, arròs de carn i verdures, mandonguilles en fricandó i per postres mel i mató, formatges, pa de pessic..., en fi calia sortir a caminar un xic per pair i hem donat un tomb fins a la plaça S. Jaume.  La gentada que hi havia pel carrer, insuportable, en fi un parell de compres, cervesseta al Antiquari de la Plaça del Rei, i cap a casa.
Sense massa gana per sopar, he optat per un bol petit de crema de carabassa que havia preparat dissabte, ofegant com sempre carabassa i ceba en oli, afegint patata i aigua i per condimentar un poc de concentrat de tomàquet i en aquest cas una culleradeta de curry.  De segon he fet una senzilla truita de patata i ceba, ofegant la ceba i la patata en oli, amb ajuda d’un xic d’aigua i barrejant aquest preparat amb els ous batuts, moment que cal aprofitar per rentar i secar be la paella si no voleu que s’enganxi.  L’he menjat amb pa amb tomàquet i ben regat tot amb un Penedès de Cabernet Sauvignon i Franc i Merlot, certament molt bo.