divendres, 3 de desembre de 2010

Escudella seria i de nit a BCN.


Vaig mencionar ahir el llibre de Joan C. Martín, i avui us el recomano com llibre imprescindible per saber, el que cal saber, dels vins dels Països Catalans.  Avui estàvem sols la Teresa i jo i he preparat una escudella d’emergència, amb el fred que s’ha fet notar fins i tot a ciutat no hi havia alternativa.  He posat a bullir el brou de l’altre dia, i he preparat unes mandonguilletes a partir d’una botifarra de bolets que hi havia a la nevera, amb ou batut amb un pols de nou moscada, all trinxat finament, sal i pa ratllat, fins que ha tingut la  consistència adequada. Arrodonides amb farina, les he anat tirant al brou bullint, deu minuts de cocció i a posar-hi la coliflor i mongetes ja cuites (sobrants d’ahir), mes l’arròs i els fideus habituals.  A taula amb dos bons plats, adobats amb un xic de parmesà i el negre de la Terra Alta, ja m’he quedat bé.
Tenia que sortir, per les tasques de sempre. De primer el carajillo a La Palma, amb l’Albert, amb qui he parlat de la nit bona (a casa seva com sempre).  Després amb l’Angel, a L’Ascensor,  per la propera tastúlia (13 de Desembre, i va de Morro Fi), i la darrera copa, ara si relaxada, al Ginger, amb la Jan i en Pep, amb qui he pactat d’anar dimarts que ve a sopar i dormir al seu poble (Sant Jaume Ses Oliveres), veí del meu.  Com veieu se’m acumula la feina.