Una de les coses que passen en aquests dinars multitudinaris, es que tens un munt de sobrants de tot tipus, restes dels diversos plats que has servit i cal donar-hi curs d’una manera o altre, abans no es malmetin. Avui tenia dinar familiar a casa els pares, com es natural he anat a ajudar a la cuina, preparant la carn rostida i altres coses (no em lliuro mai de cuinar jo). Sobretaula llarga i ja a casa he optat per provar una sal de bany, del Himàlaia, que hem van regalar ahir, entre altres coses. Ha estat un bany força tonificant i relaxant.
Per sopar he preparat un brou (que ha cuit mentre era a la banyera), amb un dels picantons rostits d’ahir, un os de pernil, cansalada i botifarra negre, amb les herbes habituals: ceba, porro, api, nap, pastanaga. Amb una hora i mitja de cocció ha estat llest i he fet coure en el brou uns galets, per acabar la sopa hi he posat bocins de carn del picantó, i de les verdures del brou a mes, òbviament, de la botifarra negre. De segon he preparat uns ous remenats amb ceps, aprofitant un resto del tàrtar de l’aperitiu d’ahir, coent els bolets picats amb el seu amaniment de julivert i cebollí, afegint mantega i, un cop un xic passats, els ous batuts amb un poc de llet. A foc baix en cassola de terrissa i remenant constantment per obtenir una crema deliciosa que hem menjat sobre pa torrat. Uns bocins de formatge per acabar el pa i per beure, un resto d’ampolla d’una vella reserva del Duero, que va portar ahir el meu cunyat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada