dimecres, 15 de desembre de 2010

Torna el fred i tallarines xineses.


Al matí ja s’ha començat a notar la Tramuntana, el vent gèlid, semblava filtrar-se per tot arreu i pel que han dit els del temps, demà encara serà pitjor.  La gelada està pràcticament assegurada demà al matí, per sort tinc revisió medica a BCN a primera hora i potser quan arribi a Sant Sadurní el glaç del cotxe ja s’haurà fos.
Avui tenia ganes de menjar xinès i m’he parat a comprar algunes coses al Super xinès de Balmes.  He preparat unes tallarines caldoses de peix i bolets.  En una olla he ofegat ràpid, en oli de sèsam, ceba tendre (la part blanca), all tendre (també la part blanca), bolets frescos (seta de cardo, de conreu), He afegit brou de peix, que he preparat simplement bullint un parell de caps de peix amb ceba i api, hi he posat miso i salsa de soja, en arrencar a bullir he tirat pat-xoy (verdura xinesa, fresca), algues wakame, prèviament remullades al igual que unes gambes seques i unes “sedes xines” (bolet sec que aquí es coneix com orella de Judes).  Al cap de deu minuts de ebullició he posat les tallarines d’arròs fins que han estat cuites.   De postres uns bocins de formatge variats i tot ben regat encara amb el vi de la sogra, no fos cas que hem sortís malament l’analítica de demà (dedicat a la penya del Bedorc).