No m’he llevat pas gaire d’hora desprès de la sortida d’ahir nit i he anat cap el poble al migdia, havia quedat per dinar amb en Marc, en Jordi i en Juan Manuel i recollir l’oli d’aquest any que em tenien guardat. Hem dinat al Cafè, que ells estan encara collint olives i així no perden temps. Increïblement ens han fet una escudella barrejada, francament bona, es veu que des de que els cafeters viuen al poble cuinen amb freqüència, vaja, el que m’estic perdent estant a BCN, que es on he tornat havent dinat, carregat amb 16 litres d’oli verge d’arbequina.
A casa l’he tastat per berenar, verd llampant, fantàsticament bo, provoca una emoció especial, que es repeteix cada any en tastar per primera vegada l’oli recent sortit del trull. Per sopar he preparat un brou de peix amb caps i espines que tenia congelades, ben adobat amb ceba, all, api, pebre vermell i un bocinet d’anís estrellat, un cop colat l’he posat a l’olla on ja tenia preparat un sofregit de sípia tallada petita, ceba, all tendre, pebrot sec i tomàquet concentrat. Després d’un bull hi he tirat l’arròs i amb poc mes d’un quart era a taula ben calent i olorós. De segon m’he preparat un entrepà americà amb maionesa, tomàquet, enciam, cogombre en vinagre i salmó fumat (cal reciclar restes de Nadal), he continuat amb el Rioja d’ahir, i cap a dormir que dema cal aprofitar el dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada