Pel mati al mercat de la Boqueria a fer compra per la setmana, he estat parlant amb en Petras, el dels bolets i m’ha comentat que ja havia fet l’oli aquest any (ve a prensar-lo al molí del nostre poble), ell es d’Olesa de Montserrat (el mot Olesa es refereix precisament a l’oli) i fa l’oli amb una varietat anomenada Palomar. A la tarda a casa he posat a bullir el brou, rostint com sempre a l’olla primer els ossos i el jarret de vedella i la bresa (ceba, porro, api i pastanaga) i desprès en posar l’aigua he afegit ossos de vedella salats, carabassa i col d’olla i a bullir prop de tres hores. També m’he enredat a fer unes pastes salades de les antigues amb pasta brisa, seguint la recepta del Cuina Catalana de Veritat. Desprès s’estira amb el corró i s’hi posa en uns una ametlla, a altres oliva o formatge o anxova, desprès es pinten amb rovell d’ou i es couen al forn.
Per sopar m’he menjat una crema de porro que va fer ahir la Teresa i de segon unes clares amb sobrassada i formatge parmesà, amb les clares que havien sobrat de fer les pastes, es bat la clara, s’hi afegeix el formatge i uns bocins de sobrassada i es fa com una truita plana en una paella amb oli. He estat bevent un vi de la D.O. Catalunya de Merlot amb Ull de Llebre i Cabernet, que no està gens malament. Demà farem excursió, a Vic, que hi ha mercat medieval.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada