diumenge, 26 de desembre de 2010

NADAL, i no hem matat cap gall.

Encara amb la ressaca d’ahir, de nou a la cuina tot el matí, érem 17 a dinar i això dona feina, el mes enfeinassat de tot: els canapès d’aperitiu, que a mes calia fer al darrer moment, sort de l’ajut dels fills i parelles, que cada cop son mes bons a la cuina, en fi poso la foto per que els veieu.  Desprès teníem sopa de cua de bou, terrina de cua de bou al vi negre amb amanida, i els rostits: picantons i costellam de porc a la mel amb ofegat de cebetes i fruits secs, vins i caves a dojo, formatges, fruites, torrons, etc. En definitiva un dinar de Nadal.
No us penseu que ens haguem quedat tips, doncs encara han volgut sopar, he preparat escudella de arròs i fideus amb el brou que ha sobrat del migdia, i hem preparat mes canapès, i encara he picat alguna galeta de postres.  Vull deixar constància del que apareix a la foto: pastes salades de les que faig jo, tartaletes de brandada i de llamàntol (barqueta provençal, se’n diu), cullereta de tàrtar de ceps i de guacamole amb ous de truita de riu, canapès de salmó, de pernil i de foie amb melmelada de ceba i tomàquet.   Un xic complicat si voleu però ens en hem sortit força be i servint-los en platet individual un de cada tant sols, he evitat l’empatx de bon inici, per que bons ho estaven.