dissabte, 25 de desembre de 2010

Cuina tot el dia, sopar de nit bona, sense cuinar.


De bon matí (es un dir en realitat devien ser les 10) darrera compra a la Boqueria, he aprofitat per desitjar bon Nadal a en Petràs i en Salvador (de Avinova, el meu proveïdor habitual d’aviram  i similars).  A casa he preparat la terrina de cua de bou , al vi negre, que farà demà de carn d’olla, acompanyada d’amanida.  També he preparat les pastes salades per  demà.
El sopar de Nit Bona era a casa de la Judit i l’Albert (de la Bodega la Palma), amb el grup d’habituals d’aquesta festa.   Un sopar d’aquells interminables (unes tres hores), hi havia de tot, anàvem fent tastets: pernil ibèric, escopinyes fresques, escamarlans, calamarsets. Foie “poelé”, per la Jan, fantàstic, terrina de llamàntol de la Judit exquisida, salmó fumat amb mantega de romesco i ou filat (mania exclusiva de la Judit, a la que ens apuntem tots). Formatges (torta de la Serena inclòs), pastis de poma.  I el s vins blancs del Penedès, de Costers del Segre  i d’Alella, negres de l’Empordà i el Penedès, de Bordeus i La Borgonya, de la Ribera de Duero.  Cava d’una gran marca, i un rom cubà diferent.  La gloria era, però, un deliciós whisky, un Islay de deu anys, que tenia tot el mar al seu cos.  I a dormir tot seguit, que demà hi ha molta feina, dinar de família per 18, que es diu de seguida.