dilluns, 27 de desembre de 2010

Seguim amb les sobres de Nadal.

El dia ha estat realment fred, inclòs a BCN, de bon mati he anat a la Boqueria, a cercar fetge gras d’ànec, per fer terrina i amb en Petràs ho hem comentat això del fred, m’ha assegurat que no era jo que estigues fluix, si no que realment en feia i força.  A la tarda hem preparat la terrina de foie, amb el meu nebot Oscar, ja que una part era per ell, per endur-se a Galicia, que ara viu allà.  La meva recepta habitual ha funcionat com sempre i ha quedat força bo.
Per sopar he preparat una crema de porros (que me’n han sobrat uns quants i cal gastar-los abans no s'assequin) , ofegant porro i ceba en oli i mantega, amb un xic de vi blanc, desprès he afegit patata, aigua, miso i sal.  Mitja hora de coure i a passar-hi el pimer.  De segon hem menjat la resta de la terrina de cua de bou al vi negre, amb amanida i una salseta que he preparat, un allioli amb afegit de concentrat de tomàquet per donar color.  He picat uns torrons i he obert una ampolla de Rioja del 2007 per preparar el cos, per sortir a donar a donar un tomb amb la Jan i en Pep, que avui tenen festa del bar.