dimarts, 4 d’octubre de 2011

Avui dilluns, toca sopar al poble.

No en tenia prou amb el tiberi d’ahir, que avui feia jo a casa el sopar habitual dels dilluns, m’he liat a fer arròs de pagès, tal com els avia promès, primer fregir les carns. cap de costella, botifarra, conill. Al damunt el sofregit: ceba, api, pebrot sec,  al cap d’una estona bolets.  Ja pròxim el moment de servir he afegit el bròquil, els espàrrecs verds i cigrons ja cuits.  L’aigua corresponent i una mica de pebre vermell, en bullir i quan ja eren tots a casa l’arròs corresponent, per poder repetir com hem fet.
Mentre esperàvem i d’aperitiu amb la cervesa unes gambes salades i quiche de carn de l’altre dia.  En Jordi ha portat un negre de Rioja que es bevia força bé i que ha servit per remullar els carquinyolis que junt amb el xocolata hi havia de postres. Vetllada tranquil·la, avui no més érem sis (Juan Manuel, David, Josep Mª i Joan, a més del Jordi i un servidor).  Sobretaula acurada i poca gresca més que demà tots ens llevem d’hora i jo començo a portar ressaca acumulada i em convé dormir.