diumenge, 2 d’octubre de 2011

Festa de jubilació d’en Pep Salsetes i poca cosa més.


Avui estàvem convidats a la festa que en Pep Salsetes feia amb l’excusa de la jubilació, per a tots els qui en un moment o altre havíem col·laborat en els seus càterings, en fi que ens hem aplegat una bona colla, de bons menjaires, però el que ens havia preparat en Pep, sobrepassava qualsevol imaginació, prop d’una trentena de plats, i no qualsevol cosa, intentaré no deixar-me’n cap:  amanida de l’hort d’en Pep, salsa romesco, gaspatxo, sopa de peix amb pilotilles de llamàntol, pells de bacallà fregides, croquetes de carbassó i menta, pa de fetge de la Cerdanya, brandada de bacallà, allioli de codony, greixera de sobrassada, greixera d’albergínia, petxines de rap, botifarra de pebrot,canelons medievals, cigrons amb llagostins, mandonguilles amb most, vedella amb peres, cassola de festa major. I les postres: flam de galleda, flaó, fruita variada, crema de llimona, arrop.  Convenientment regat amb vins excel·lents.  Els assistents l’hi hem regalat una auca, amb els fets de la seva vida i l’hi hem cantat els versets, tots plegat dirigits per en Jaume Arnella, autor també del text.  
Haig de confessar que m’ho he pres amb calma i he menjat de tot, sospito que ha estat possible gracies ha que he buidat també una ampolla de vi negre del Bages, que tenia al costat (la resta al voltant meu no bevien vi), la digestió això sí, una mica pesada i llarga, tan és així que avui no he sopat, ja que tant sols tenia set, i era incapaç per totes, de fer un mos, els excessos es paguen sempre.