Encara a Barcelona, tenia coses que fer a casa i no he anat al poble, aquí la calor inusual per l’època es nota encara més, aquesta ciutat ha estat sempre humida i el grau de xafogor és realment alt, tothom està desitjant que marxi la calor d’una vegada i faci un temps més...tardoral, que és el que toca.
Per sopar, avui tenia la Gemma a casa , he preparat pels dos unes patates guisades, en la cassola amb oli a foc baix he posat pernil curat i xoriço, tallats a daus petits, en ser un poc rossos he afegit all trinxat, que just comencés a torrar, afegint a continuació ceba, pebrot vermell i api també trinxats fins. He deixat fer el sofregit lentament, afegint un bon raig de oloroso, ja fet , les patates escairades i desprès d’una estona l’aigua i sal necessàries per just cobrir-les. A foc baix, ho he tingut mitja hora i per menjar-ho he posat un ou ferrat al damunt i una bona empolsinada de pebre llong, que podeu veure a la foto, és una espècie medieval que s’està recuperant (apareix en el llibre de Sent Soví i estava com desapareguda del mercat, aquesta que tinc ha vingut de França). Vi de la Ribera de Duero que em va portar la sogra i un plàtan de postres, estic menjant plàtans pel tema del potassi, que m’han dit que va be per evitar les empipadores rampes que m’agafen sovint de matinada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada