dimarts, 18 d’octubre de 2011

A Barcelona, una sopa de peix.

Baixar a BCN, escurça les hores d’esbarjo de que disposo, sempre tinc que fer sopar per més gent i el poc temps sobrer me’l passo llegint.  Ara estic amb els llibres de Terry Pratchet (la saga del Mundodisco), que estic llegint un darrera l’altre.  És el millor que puc fer, mentre bull l’olla, obro el ebook i el temps passa volant.
Avui he preparat sopa de peix, en una olla he posat a fer el brou de base, oli, ceba, tomàquet, all, api, un cap de rap, força gran que tenia ja net i preparat al congelador, una mica de pebre vermell i un bocí molt petit d’anís estrellat.  He deixat ofegar el conjunt una mica abans d’afegir aigua i un raig de brandi català. Uns trenta minuts de cocció i era al punt.  En una altre olla he preparat el sofregit: en oli ben calent he tirat uns calamarsets trossejats, i un cop blancs, la ceba trinxada fina i uns bocins de nyora remullada. He deixat fer el sofregit i he afegit un raig de vi negre, que he deixat reduir abans d’afegir el brou colat.  En bullir he tirat l’arròs i els bocins de tall del rap, que he recuperat de l’olla.  Ha quedat una bona sopa, un xic diferent que de costum, que en la varietat trobem el gust.  Els dilluns ja sabeu toca hamburguesa l’he ruixat amb una mica de brandi (tipus francès) i l’he fregit a la paella ben rossa, mentre he preparat la baguette oberta sucada amb tomàquet, oli i una mica d’enciam trinxat fi, en girat la carn hi he posat una mica de roquefort, que es fongués, que els entrepans també cal variar-los. Un iogurt de postres i vi de Ribera de Duero (el que em porta la sogra, que a ella l’hi regalen en alguna botiga i no en beu).