Com tenia que recollir el cotxe al taller (res greu, canvi d’oli), hem aprofitat per donar la volta pel mercat, comprar verdura i fruita, i m’ha agradat que una petita parada (tan sols venien alls, alls tendres i un parell de llegums) anaven donant un petit paper amb una recepta: "patates a l’andalusa", que es feia a base d’alls, que era el que ells venien, els he comprat un manat d’alls tendres, ja un poc fets, però ideals per forces coses, mentre els comprava, encara m’ha explicat una altre recepta, aquell home, els alls que comprava, ofegats amb un poc de tomàquet a la paella i uns ous “estrellados” ha dit, no està mal.
Per sopar he fet una versió meva de les patates a l’andalusa: he ofegat els alls tendres trinxats, abundants, amb oli, en una cassola, amb un xic de vi blanc, desprès hi he posat patates tallades escairades, una culleradeta de pebre vermell, dues voltes i aigua i sal. Ja cuites he posat uns ous batuts tot remenant la cassola i el resultat ha estat que les patates han quedat embolcallades d’una crema suculenta. De segon he posat ceba i all, trinxats fins, a ofegar en oli, amb una fulla de llorer, ja transparenta la ceba he posat un pot de tomàquet, de la conserva de casa, i l’he deixat reduir i caramel·litzar, llavors he posat tonyina de llauna abundant, que érem set a sopar, unes voltes i a punt, per menjar amb força pa. Per beure un negre de la terra alta, que obert pel dinar i que es dels vins que a mi m’agraden, el carajillo al Cafè (a veure si avui s’anima una mica la cosa) i demà serà un altre dia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada