M’he adonat en repassar els escrits dels darrers dies, que en parlar de sant Honorat, patró dels forners, m’havia deixat al tinter una dada important i curiosa i es que sembla ser que els forners a mes d’encendre la llàntia al sant, es creia popularment que veneraven també, d’amagat, al dimoni Dago, forner del infern, per que com era freqüent que estafessin en el pes o la qualitat, si anaven a petar allà baix tindrien un valedor del seu ofici. A la tarda he estat llegint una mica de l’Historia Crítica de Catalunya, d’en Bofarull, la part del regnat de Pere el Gran i m’ha sorprès veure que el Rei envia com representant per tractar amb els nobles que l’hi planten cara (Urgell i Foix) el reboster de la reina, un tal Esteva de Cardona, o la paraula reboster tenia un altre significat o que coi i hi pinta el personal de cuina en les intrigues polítiques?, algú m’ho pot aclarir?.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dimecres, 18 de maig del 2011
Un afegit, bona lectura i un arròs per sopar.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada