dissabte, 7 de maig de 2011

Un altre dia de gotellades, sopar amb la família al poble.


El dia majoritàriament ennuvolat  i amb petites gotellades de tant en tant, no ens ha permès de sortir a voltar pel bosc i hem aprofitat per posar ordre a casa, serrar llenya, en fi les coses que sempre vas endarrerint perquè no et ve de gust fer.   També alguna estoneta de lectura, i un xic de migdiada han ajudat a passar la tarda.
Per sopar com que teníem els fills amb les respectives parelles i la neta, la Gemma, calia fer un sopar arregladet, de primer he bullit patata pelada i a bocins grans amb aigua i sal.  
Després l’he reduït a puré amb una cullera com faig sempre, ben polit i llis, amanit amb oli del Bedorc i alleugerit amb un poc del seu suc de cocció l’he posat en una safata i l’he mantingut calent al forn (posat al mínim).  He saltejat en una paella una barreja de bolets (congelada), fregint prèviament en l’oli uns alls trinxats, un cop cuits els he posat damunt del puré i ho he deixat al forn fins al moment de servir.  De segon en una paella gran, amb oli he saltejat sipions, tan sols amb all i julivert, uns formatges de postres i els vi de Costers del Segre han posat les coses a punt.  Ara cap al cafè a fer la darrera i a veure que fa el Madrid.