dilluns, 30 de maig de 2011

Festa de la mel a Arnes, bon dinar a casa i just sopar.

Aquest matí hem passejat complidament per la fira de la mel d’Arnes, es un dels nostres rituals, com sempre hem comprat mel i altres coses doncs es una fira interessant sobretot per temes gastronòmics, doncs a part de mel s’hi venen formatges, herbes aromàtiques, coques, embotits, vi, aiguardent, estris antics, culleres de fusta, cistells, objectes artístics, etc.  Hem dinat a la casa que teníem llogada, un aperitiu a base dels formatges de La Freixneda que varem comprar ahir (que tots hem trobat exquisits) i un paté de senglar de l’Aveyron que havia portat jo de BCN, desprès uns bons entrecots fets a la brasa, acompanyats amb xampinyons saltejats, allioli, amanida, torrades i un bon vi negre de la Terra Alta.  Una bona migdiada i cap a Barcelona de nou.
Allà m’he posat a preparar unes terrines de verdures i la seva salsa per la Tastúlia de demà al Ateneu.  Amb el suc de bullir les verdures i un sobrant d’aquestes m’he preparat un arròs bullit, caldós per sopar, hi he posat formatge ratllat i una mena de “royal” que he preparat posant al bany maria un sobrant, d’ou i crema de llet batuts amb especies, de fer les terrines, tallat a daus, amb un bon bol de sopa i una mica de formatge (endevineu que es de La Freixneda?) i el vi de la Terra Alta que m’he baixat he quedat a punt per posar-vos aquestes ratlles.