Avui tocava Tastúlia al Ateneu, hem parlat de les verdures, de primavera i altres temps, hem degustat la terrina de verdures, que vaig fer ahir, bé ara us dic com: De primer el motllo o motllos de terrina (rectangulars) ben untats d’oli del Bedorc i empolsinats amb pa ratllat. Les verdures bullides per separat i deixades un poc crues (ceba tendre, pèsols, pastanaga, espàrrecs verds, carbassó, faves), la base ous batuts amb una mica de crema de llet, sal, pebre negre, nou moscada i una petita porció del suc de coure les gambes, que també n’hi anaven a la terrina. I la resta era fer capes de verdures i gambes regant-les amb el preparat d’ous. Posades les terrines en una safata de forn amb aigua a la base (bany maria), fins que han estat cuites (cal punxar amb una agulla per saber-ho). Per servir-la he posat la salsa de Reus que ve en el llibre de Cuina Catalana de Veritat. El vi com sempre (i no es cosa meva) de la Terra Alta.
Han vingut a veurem uns amics: en Marc (que ahir estava a Arnes), la Gemma, la Marta, la Mònica, pel camí (que vol dir cerveseta i xerrada al jardí del al Ateneu) s’ha apuntat la Rossina, ja habitual de les tastúlies i hem començat amb un mos al Castells, de la plaça Bon Succés: bombes, croquetes, esqueixada, russa, pa amb tomàquet, tot ben regat: cerveses i vi. Per rematar-ho dignament, hem anat al Pipa Club, avui força animat amb musica de milonga (i ball, pels que en sabien) han caigut els cubates de rigor i tots contents. Que voleu, es una nit normal de ciutat, i demà encara aguantaré aquí però el dimecres... enyoro les meves tomaqueres!.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada