dilluns, 23 de maig de 2011

Segueix la calor, pero jo segueixo fent sopes.

Avui es sant Bobó, que havia estat pastor i pagès i es doncs advocat de la gent amb aquests oficis i tant serveix per guardar les ovelles del llop com les collites dels fenòmens atmosferics, la formula màgica es: "Gloriós sant Bobó,/ pagès i pastor;/ feu que el blat/ surti ben bo." En lloc del blat cal posar-hi el que vulgueu que us arregli, ja ho sabeu, ei! si sou pagesos o pastors, que per altres coses no està clar que serveixi.
 



Per sopar, a Barcelona avui, he preparat sopa de peix per tots, en una olla gran he posat oli, ceba a tires, bocins de tomàquet sec i all trinxat, al damunt caps i espines de peix abundants, un boci petit d’anís estrellat i un xic de pebre vermell, amb l’olla tapada i el foc una mica alt ho he deixat enrossir, abans de posar-hi aigua abundant i sal. A la mitja hora de bullir el fumet era llest i en una altre olla tenia ja preparat un sofregit de sípia tallada petita, ceba i un poc de tomàquet.  Afegit el fumet colat a la segona olla, en bullir una mica d’arròs, que quedés una sopa clareta.  De segon, la santa hamburguesa dels dilluns, avui simplement l’he aplanada ben fina i un cop fregida, ben torrada, en una paella, l’he posat al plat, a la paella una mica de ceba tendre (la part verda, trinxada), dues voltes i un bon raig de vi negre del que estava bevent, un pols de sal, un altre de sucre i nou moscada ratllada, reducció intensa i ràpida del vi a foc viu i cap al damunt de l’hamburguesa.  De postres un bocí de Brie i el vi, que he encetat, un Penedès de Merlot i Ull de Llebre, que pesava d’allò mes bé.