Per sopar, a Barcelona avui, he preparat sopa de peix per tots, en una olla gran he posat oli, ceba a tires, bocins de tomàquet sec i all trinxat, al damunt caps i espines de peix abundants, un boci petit d’anís estrellat i un xic de pebre vermell, amb l’olla tapada i el foc una mica alt ho he deixat enrossir, abans de posar-hi aigua abundant i sal. A la mitja hora de bullir el fumet era llest i en una altre olla tenia ja preparat un sofregit de sípia tallada petita, ceba i un poc de tomàquet. Afegit el fumet colat a la segona olla, en bullir una mica d’arròs, que quedés una sopa clareta. De segon, la santa hamburguesa dels dilluns, avui simplement l’he aplanada ben fina i un cop fregida, ben torrada, en una paella, l’he posat al plat, a la paella una mica de ceba tendre (la part verda, trinxada), dues voltes i un bon raig de vi negre del que estava bevent, un pols de sal, un altre de sucre i nou moscada ratllada, reducció intensa i ràpida del vi a foc viu i cap al damunt de l’hamburguesa. De postres un bocí de Brie i el vi, que he encetat, un Penedès de Merlot i Ull de Llebre, que pesava d’allò mes bé.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dilluns, 23 de maig del 2011
Segueix la calor, pero jo segueixo fent sopes.
Per sopar, a Barcelona avui, he preparat sopa de peix per tots, en una olla gran he posat oli, ceba a tires, bocins de tomàquet sec i all trinxat, al damunt caps i espines de peix abundants, un boci petit d’anís estrellat i un xic de pebre vermell, amb l’olla tapada i el foc una mica alt ho he deixat enrossir, abans de posar-hi aigua abundant i sal. A la mitja hora de bullir el fumet era llest i en una altre olla tenia ja preparat un sofregit de sípia tallada petita, ceba i un poc de tomàquet. Afegit el fumet colat a la segona olla, en bullir una mica d’arròs, que quedés una sopa clareta. De segon, la santa hamburguesa dels dilluns, avui simplement l’he aplanada ben fina i un cop fregida, ben torrada, en una paella, l’he posat al plat, a la paella una mica de ceba tendre (la part verda, trinxada), dues voltes i un bon raig de vi negre del que estava bevent, un pols de sal, un altre de sucre i nou moscada ratllada, reducció intensa i ràpida del vi a foc viu i cap al damunt de l’hamburguesa. De postres un bocí de Brie i el vi, que he encetat, un Penedès de Merlot i Ull de Llebre, que pesava d’allò mes bé.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada